Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Τριχόπτωση και φυσική αντιμετώπιση

Παρότι πολλές βιταμίνες συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάπτυξη δυνατών και υγιών μαλλιών, δεν αποτελούν λύση για όλες τις μορφές τριχόπτωσης.
Εξάλλου, τα άτομα που εμφανίζουν τριχόπτωση θα πρέπει να επιλέγουν προσεκτικά τα προϊόντα φροντίδας μαλλιών, τα οποία χρησιμοποιούν, καθώς μπορεί να είναι πολύ ισχυρά και να περιέχουν μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων χημικών ουσιών.
Είναι σημαντικό να αναζητούμε καλλυντικά προϊόντα, τα οποία τρέφουν και φέρονται με ήπιο τρόπο στα μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε βιταμίνες για την ανάπτυξη των μαλλιών, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ικανότητα των βιταμινών να συμβάλλουν στην ταχεία ανάπτυξη των τριχών. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη δημιουργία πιο υγιών και δυνατών μαλλιών.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση
1. Άγχος
2. Κληρονομικότητα
3. Αλλαγές της φυσιολογίας του οργανισμού
4. Η λήψη φαρμάκων για άλλους λόγους
5. Η δυσλειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος
6. Τοπικές επιδράσεις

Συμπτώματα της τριχόπτωσης
Η τριχόπτωση εμφανίζεται με τη μορφή της αραίωσης των μαλλιών, κατά την οποία μπορείτε να παρατηρήσετε ότι πέφτουν τα μαλλιά ή απορρίπτονται ακόμη και ολόκληρες τούφες.
Στην πιο συνήθη μορφή τριχόπτωσης, την κληρονομική ανδρογονική αλωπεκία, οι άνδρες εμφανίζουν τριχόπτωση στην πρόσθια οριογραμμή των τριχών στο μέτωπο και στην κορυφή του κεφαλιού.
Τελικά, απομένουν μόνο τα μαλλιά γύρω από τα αυτιά, τους κροτάφους και το πίσω μέρος του κεφαλιού. Γυναίκες που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση εμφανίζουν βαθμιαία αραίωση των τριχών σε όλο το κρανίο.

Θεραπεία της τριχόπτωσης
Υπάρχουν διάφοροι τύποι θεραπείας της γυναικείας τριχόπτωσης. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή, η θεραπεία με βότανα ή με ayurveda, η φυσική θεραπεία, η χειρουργική επέμβαση, όπως η αφαίρεση των τριχών και η μείωση του τριχωτού της κεφαλής. Όσον αφορά τη θεραπεία της τριχόπτωσης, ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα είναι το minoxidil, ένα διάλυμα περιεκτικότητας 2%, το οποίο εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης έχει βρεθεί ένα μονοξείδιο, το οποίο συντελεί στην ανάπτυξη μαλλιών σε ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών και, το οποίο, στις περισσότερες περιπτώσεις, είχε επιτυχία στην εξάλειψη ή την επιβράδυνση της τριχόπτωσης. Συνήθως χρειάζεται να περάσουν περίπου έξι μήνες για δούμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το finasteride χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της τριχόπτωσης στους άνδρες, παρότι το χρησιμοποιούν ακόμη και γυναίκες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων.
Υπάρχουν επίσης φυσικοί τρόποι θεραπείας της γυναικείας τριχόπτωσης. Τα άτομα με έλλειψη βιταμίνης Β είναι πιο επιρρεπή στην τριχόπτωση. Ειδικότερα η βιοτίνη, μία σημαντική βιταμίνη της ομάδας βιταμινών Β, είναι απαραίτητη για την κανονική ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών.

Σπιτικά παρασκευάσματα για τη θεραπεία της τριχόπτωσης
1. Βράστε μία κούπα ελαίου σιναπιού με τέσσερις κουταλιές του γλυκού φύλλα heena (mehendi). Φιλτράρετε το μείγμα και διατηρείστε το σε μπουκάλι. Κάντε συχνό μασάζ με το παρασκεύασμα στις περιοχές της φαλάκρας. Είναι πολύ αποτελεσματικό φυσικό μέσο θεραπείας της φαλάκρας.
2. Αλέστε σπόρους fenugreek με νερό και αλείψτε με το μείγμα το κεφάλι. Αφήστε το τουλάχιστον για 40 λεπτά πριν από το λούσιμο. Συνεχίστε να εφαρμόζετε αυτήν την αγωγή για ένα μήνα.
3. Ασκήστε ισχυρή πίεση στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάκτυλα, μετά το λούσιμο των μαλλιών με κρύο νερό. Αυτή είναι επίσης μία καλή φυσική θεραπεία της τριχόπτωσης.
4. Τρίψτε την περιοχή της φαλάκρας με κρεμμύδια μέχρι να γίνει κόκκινη. Στη συνέχεια αλείψτε την περιοχή με μέλι. Είναι μία πολύ αποτελεσματική θεραπεία της φαλάκρας.
5. Παρασκευάστε ένα μείγμα, το οποίο να αποτελείται από μέλι και κρόκο αβγού. Τρίψτε καλά με αυτό το μείγμα το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Αφήστε να ενεργήσει για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε.
6. Παρασκευάστε ένα σπιτικό σαμπουάν προσθέτοντας 5 κουταλιές του γλυκού τυρόπηγμα, 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές του γλυκού ακατέργαστης σκόνη chholia. Αλείψτε το στο κρανίο, αφήστε να ενεργήσει για μία ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε.
7. Αλείψτε τα μαλλιά με φρέσκο εκχύλισμα αμάραντου. Θα βοηθήσει να αποκτήσουν τα μαλλιά όγκο και θα τα διατηρήσει απαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε το Mail σας στη λευκή μπάρα παρακάτω,και οι αναρτήσεις θα έρχονται στο Mail σας.