Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

6 φυσικοί τρόποι για να απωθήσετε τα κουνούπια

                                       

Πριν αποφασίσετε να προμηθευτείτε κάποιο αντικουνουπικό με το γνωστό συστατικό DEET, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την τελευταία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Duke που το συνδέει με εγκεφαλικές βλάβες. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα κουνούπια απωθούνται αμέσως μόλις το αντιληφθούν. Μήπως θα ήταν σοφότερο να προτιμήσουμε πιο φυσικούς τρόπους απώθησης των κουνουπιών αυτό το καλοκαίρι; Αυτές είναι κάποιες φυσικές λύσεις που θα μισήσουν τα κουνούπια και θα λατρέψετε εσείς.
1. Σιτρονέλλα
Η συνηθισμένη προστασία για τα κουνούπια. Βεβαιωθείτε όμως ότι πρόκειται για αυθεντικό αιθέριο έλαιο και όχι για αρωματικό έλαιο, που δεν είναι αποτελεσματικό και ίσως επικίνδυνο για χρήση επάνω στο δέρμα. Τα περισσότερα συμβατικά αντικουνουπικά περιέχουν σιτρονέλλα που δεν είναι όμως αιθέριο έλαιο, αλλά άρωμα και θα πρέπει να τα αποφεύγετε. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε συσκευή καύσης ή για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα να προσθέσετε λίγες σταγόνες σε ένα έλαιο βάσης ή φυσικό ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος.
2. Βασιλικός
Γεμίστε το μπαλκόνι σας με γλάστρες βασιλικού για να απωθήσετε φυσικά τα κουνούπια και να έχετε προστασία και ένα ευχάριστο άρωμα όλο το καλοκαίρι. Όπως και τη σιτρονέλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιό του σε συσκευή καύσης ή να προσθέσετε λίγες σταγόνες σε ένα έλαιο βάσης ή φυσικό ενυδατικό σώματος.
3. Λεβάντα
Η λεβάντα είναι άριστο εντομοαπωθητικό και μυρίζει υπέροχα. Χρησιμοποιείται ως αιθέριο έλαιο είτε στη συσκευή καύσης είτε σε ένα έλαιο βάσης ή φυσικό ενυδατικό σώματος. Επίσης, μπορείτε να διατηρείτε το φυτό σε γλάστρες στο μπαλκόνι σας.
4. Λάδι Σόγιας
Χρησιμοποιείται ως έλαιο βάσης για μασάζ, ενώ διαφέρει από το μαγειρικό σογιέλαιο και αποτελεί καλό αντικουνουπικό. Διαλέξτε ένα βιολογικής παραγωγής λάδι σόγιας και διαλύστε σε αυτό λίγες σταγόνες σιτρονέλλας, βασιλικού και λεβάντας. Θα έχετε ένα αντικουνουπικού λάδι το ίδιο αποτελεσματικό όσο και τα ευρείας κατανάλωσης αντικουνουπικά προϊόντα.
5. Έλαιο Neem
Ινδικής καταγωγής έλαιο που χρησιμοποιείται και από την επιστήμη της Αγιουρβέδα, αφού έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Πανεπιστημιακές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την αντικουνουπική του δράση.
6. Σκόρδο
Φάτε πολύ ωμό σκόρδο. Τα κουνούπια θα απομακρυνθούν ακαριαία, αφού το μισούν (μάλλον και οι γύρω σας). Αν τα σχόλια δε, σας εκνευρίσουν, σκεφτείτε ότι τα τσιμπήματα των κουνουπιών θα είναι σίγουρα περισσότερο ενοχλητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: