Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (τρίμηνης στάσης πληρωμών και έκρυθμης κατάστασης στην πόλη).

Πρόκειται για αναδημοσίευση του άρθρου,μετά από φήμες για χρεοκοπία προς το 15αύγουστο. Γίνει δεν γίνει κάτι, όλες αυτές τις πληροφορίες καλό είναι να τις γνωρίζουμε.
ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Ή ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ



Τὰ τρόφιμα ποὺ προτείνω, δὲν ἀλλοιώνονται καὶ μποροῦν νὰ φαγωθοῦν καὶ μετὰ ἕναν χρόνο.
Βέβαια ὅλα αὐτὰ θὰ μᾶς κοστίσουν λιγάκι μίας καὶ γίνεται ἐξ ἀρχῆς ἡ ὅλη προσπάθεια,τὸ σίγουρο εἶναι πὼς τίποτα δὲν κοστίζει μπροστὰ στὴ ταλαιπωρία καὶ τὴν ἀνασφάλεια στὴ περίπτωση τῆς πτώχευσης καὶ Νεοκατοχὴς ἤδη ζοῦμε!
Συμπληρωματικὰ σημειώνω πὼς  ὅ,τι πρόκειται νὰ διαβάσετε θὰ σᾶς ἀνοίξει τοὺς ὁρίζοντες σκέψεις ἐπὶ τοῦ ζητήματος γιατί ἂν δεῖτε τί χρειάζεται ἕνας ἄνθρωπος γιὰ τὴν ἐπιβίωσή του σὲ ἕνα ἄδειο προστατευμένο χῶρο ὅπως ἕνα σπίτι στὴν ἐξοχὴ μία ἀπόμερη ἀποθήκη ἀκόμη κι ἕνα μαντρὶ μὲ ρεῦμα ἡ νερὸ τότε θὰ καταλάβετε πὼς αὐτὸ ποὺ ὀνομάζουμε σιγουριὰ τοῦ σπιτιοῦ μας δὲν ὑπάρχει ἀλλοῦ.
Ὅπως καὶ νὰ ἔχει, ἂν εἶστε ἄνθρωποι ποὺ ἔχετε κάποιο παραμελημένο σπίτι κάπου ἐκτὸς Ἀθηνῶν,τότε αὐτὸ τὸ κείμενο θὰ σᾶς βοηθήσει νὰ τὸ ἐξοπλίσετε σιγὰ σιγὰ μὲ πράγματα καὶ τρόφιμα ποὺ χρειάζεστε κι ἁπλὰ δὲν τὰ ἔχετε σκεφτεῖ.
Ἔχει πέσει πολὺ δουλειὰ καὶ διάβασμα γιὰ αὐτὸ τὸ ἄρθρο καὶ ὅλα μπορεῖ νὰ φαντάζουν ὑπερβολικὰ (ἐπειδὴ τὰ βλέπεις ὅλα μαζεμένα) ἀλλὰ σὲ μία δύσκολη κατάσταση ὅλα 
-κι ἄλλα τόσα- εἶναι χρήσιμα.

Ἀξιοποίησε τὸ κατὰ βούλησιν.


ΤΡΟΦΙΜΑ
Βασικοί κανόνες....
- Να μπορούν να διατηρηθούν επί μακρόν.
- Να πληρούν τις διατροφικές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού.





-Σπόροι φύτευσης για οικιακό μποστάνι.

-Οσπρια (φακές,φασόλια,ρεβύθια ) τουλάχιστον 20 κιλά.
-Ζυμαρικά (μακαρόνια σπαγγέτι,κοφτά,κριθαράκι) 30 κιλά.
-Ρύζι 20 κιλά.
-Αλεύρι 50 κιλά.
-Μαγιά 5 κιλά.
-Ιωδιούχο αλάτι 3 κιλά.
-Χοντρό αλάτι 20+ κιλά .(Χρειάζεται για τυχόν πάστωμα ψαριών και κρέατος ενώ αποτελεί ανταλλάξιμο προϊόν).
-Ντοματάκια κονσέρβα 60 κουτιά.
-Γάλα εβαπορέ 100 κουτιά ή γάλα σκόνη.
-Καφές 5-7 Σακουλακια των 250γρ.
-Ζάχαρη 30 κιλά ή κουτάκια μέλι.
-Λάδι 36 κιλά (δύο τενεκέδες)
-Μπουκαλάκια ξύδι 10 μπουκαλάκια.
-Τσάι 60 φακελλάκια.
-Κονσέρβες κρέατος-ψαριού των 300γρ.30 κουτιά.
-Σαλάμια αέρος-Λουκάνικα 20 τεμάχια.
-Τυρί μυτζίθρα 10 κεφαλάκια.Δεν χαλάει όταν είναι στην αρχική συσκευασία,αεροστεγώς κλεισμένη.
-Μπουκαλάκια ξυνό (υποκατάστατο λεμονιού) 10

-Ξηροί καρποί αλατισμένοι και μή.
-Αποξηραμένα φρούτα και ντοματάκια.
-Σκόρδα.
-Μπαχαρικά διάφορα.

-Σόδα μαγειρική (για περίπτωση χημικού πολέμου,ποτίζουμε ενα ύφασμα με νερό-σόδα και αναπνέουμε απο εκεί) έχει κι άλλες πολύτιμες χρήσεις.

Μην αποθηκεύσετε τίποτα στην κατάψυξη του ψυγείου,γιατί (ιδίως σε νησιά) μπορεί να κοπεί το ρεύμα από έλλειψη πετρελαίου ή πτώση ηλ.ρεύματος.Εαν παρ΄ολ`αυτά έχετε τέτοιες προμήθεις ξεκινήστε να τρώτε αυτές γιατί μπορεί να πέσει το ρεύμα και να πάνε χαμένες απο αλλοίωση.

ΦΑΡΜΑΚΑ

-Βιταμίνες.
Οι PHARMATON GERIATRIC (είναι φθηνές,περί τα 9€ κόστος).Καθε κουτί αρκεί για τις ανάγκες ενός ατόμου για 30 ημέρες.Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε βιταμίνες του οργανισμού, απορροφάται κατά 90% τουλάχιστον διότι είναι σε μορφή κάψουλας (εν αντιθέσει με τις βιταμίνες σε μορφή χαπιού που απορροφώνται κατά 25-30% από τον οργανισμό) και εμπεριέχει Ginseng που προσφέρει αυξημένη ενέργεια.

-Παυσίπονα( Depon, ασπιρίνη, ponstan).
-Αντιβιώσεις.
-Οινόπνευμα.
-Οξυζενέ.
-Ιώδειο.
-Σουλφαμιδόσκονη.
-Betadine.
-Hexalen (απαραίτητο για μολύνσεις στο φάρυγγα κ.α).
-Immodium (κατά της διάρροιας).
-Βαμβάκι.
-Γάζες.
-Επίδεσμοι
-Γαντζάκια επιδέσμων
-Αμμωνία.
-Σκευάσματα για τσιμπήματα εντόμων.
-Αλοιφή για εγκαύματα.
-Αλοιφή κατα μυικών πόνων,όπως η Counter Pain.
-Αντιφλεγμονώδης αλοιφή με κορτιζόνη
-Σπρέι αερολίν για βήχα ή σιρόπι βήχα.
-Χάπια για το στομάχι.
-Χαρτομάντιλα.
-Κολλύριο για τα μάτια.
-Αποφρακτικό μύτης.
-Φάρμακα που τυχόν λαμβάνονται από τα άτομα της οικογένειας.


ΝΕΡΟ

-Το λιγότερο 200 μπουκάλια 1.5 λίτρου ή το λιγότερο 10 μπιτόνια 25λιτρα πόσιμου νερού με νερό καλά φιλτραρισμένο βρύσης (αν μείνουν πάνω από 2 μήνες καλό είναι η ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί να βράσει πρίν καταναλωθεί γύρω στους 65-80 βαθμούς κελσίου.
-Φίλτρα νερού και χάπια καθαρισμού νερού από φαρμακεία με χλώριο (θα χρειασθούν αν πάρουμε νερό από κάποια άγνωστη πηγή).

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ.

-Χαρτιά Υγείας 40-60 ρολά
-Χαρτί κουζίνας 6 ρολά
-Χαρτοπετσέτες 10 μικρές συσκευασίες.
-Σαπούνια 6 τεμάχια.
-Βούρτσες για τα δόντια.
-Οδοντόκρεμες 3 τεμ.
-Ξυραφάκια και αφρός ξυρίσματος.
-Απορρυπαντικό ρούχων (πληντυρίου και για το χέρι).



ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ «ΩΜΟΥ» ΕΚΤΑΚΤΗΣ-ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΩΣ ΣΠΙΤΙΟΥ : /////ΟΔΗΓΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ SAS……..

Σπίρτα επικερωμένα ή με λακ ή ακόμα καλύτερα επιβίωσης απ κατάστημα, αναπτήρες ηλεκτρονικοί αλλά και τσακμακόπετρα για περίπτωση βροχής, κεριά αν είναι δυνατόν στεατίνης ή από λίπος ζώου ώστε να είναι και βρώσιμα, μπαταρίες, ραδιοφωνάκι "με γαλινίίτη" ή μπαταρίας , ρολόι κουρδιστό, ηλιακό φορτιστή για κινητό με GPS, φακός με led για χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας, μπαταρίες ,προφυλακτικά για περίπτωση μεταφοράς νερού μέχρι 1.5 λίτρο μέσα σε κάλτσα ή για προστασία των σπίρτων, ταμπόν και γυψοταινιών, ταμπόν για προσάναμμα και καθαρισμό πληγών, βελόνες και καρφίτσες σε μικρά και μεγάλα μεγέθη (σακοράφες),15μ τουλάχιστον αρτάνες η πολύ λεπτά ορειβατικά σχοινιά, κυάλια, πυξίδα, μεγάλο μαχαίρι επιβίωσης δυο όψεων (πριονωτό απο την ράχη και κανονικό από την άλλη),συρμάτινο πριόνι, σφυρίχτρα, σετ ψαρικής (5 αγκίστρια inox 14-16,πετονιά καρούλι, φελλός πλατύς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από καρβούνιασμα και για φούμο, βαρυδάκια, πολυλειτουργικό σουγιά καλής ποιότητας για την ζώνη, μεγενθυντικό φακό, οπωσδήποτε παγούρι,σακουλάκι με χημικούς κύβους προσανάμματος τζακιού, καραβάνα εγκυβώτισης αντικειμένων.

ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ : Αμμωνία ή αντισταμινική αλοιφή, αντιφλεγμονώδης αλοιφή με κορτιζόνη, ηλεκτρολυτικά υγρά για τυχόν αφυδάτωση ή σκόνη τύπου Αλμόρα, αλάτι για ιατρική χρήση σε φακελάκι (ισορροπία άλατος στο σώμα), γυψοταινίες φαρδιές (4) για τυχόν σπάσιμο η στραμπούληγμα, απωθητικό κουνουπιών "σιτρονέλα", lamisil emulgel αλοιφή για μύκητες ποδιών, σοκολάτες, τσάι σε φακελάκι, ζάχαρη, αυτοκόλλητα ράμματα, μεγάλη ένεση πατενταρισμένη με κομμένη και στρογγυλεμένη με αναπτήρα τη μύτη της για αναρρόφηση δηλητηρίου φιδιού,λάστιχο για σταμάτημα αιμορραγίας, επίδεσμος.

Ρούχα σάκου : Φανέλες, βρακιά, κάλτσες, μικρή πετσέτα, ισοθερμικά εσώρουχα, σκούφος, μπαλακλάβα ή φούλ φέις κουκούλα, γάντια, αδιάβροχο (έστω μιας χρήσης σε μίνι συσκευασία).»»»»»»ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΑΣ »»»»»»» πρέπει να είναι άνετα όσο το δυνατόν υδατοστεγή και να είναι ει δυνατόν ορειβατικά μποτάκια.

Απο φαγητά παίρνετε οτι προλάβετε και οσο μπορείτε να κουβαλήσετε στον σάκο,μην παραλείψετε μόνο να πάρετε πολύ νερό και οτι σας βρίσκεται με ζάχαρη (μέλι,σοκολάτες,παστέλια,μπάρες δημητριακων κ.α.) που δίνει ενέργεια. μπορεί να πρέπει να πάτε οπουδήποτε με τα πόδια οπότε να είστε περιεκτικοί σε αυτά που κουβαλάτε μαζί σας.



Αναζητήστε και αγοράστε το βιβλίο επιβίωσης της SAS. Θα σας μάθει πράγματα που δεν γνωρίζετε γύρω απο την φύση, τους κινδύνους της αλλά κυρίως να μπορείτε να ζήσετε απο αυτήν σε μια δύσκολη περίπτωση που πρέπει να μείνετε εκτός σπιτιού και των δεδομένων παροχών που σας δίνονται σε αυτό.

Επίσης κορυφαίο βιβλίο είναι αυτό με τίτλο "ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ" γραμμένο απο τον James Wesley, Rawles και τον οίκο Eurobooks.



«Οι γνώσεις των δύο βιβλίων έχουν τη δύναμη να σώσουν τη δική σας ζωή, της οικογενείας σας και όποιου βρίσκεται δίπλα σας ή τη χρειαστεί ανά πάσα στιγμή.»



 Όλα τα παρακάτω είναι για την διευκόλυνση μας στην περίπτωση που πρέπει να μετοικίσουμε υπό τις άσχημες προϋποθέσεις της χρεοκοπίας για περίπου 3 μήνες στο χωριό ή εξοχικό μας. Όσο για τα τρόφιμα από τον παραπάνω κατάλογο πήρατε μια ιδέα. Τροποποιήστε τους καταλόγους ανάλογα με τις ανάγκες σας.


Το να έχεις ένα γεμάτο σάκο με όλα τα απαραίτητα αλλά δεν ξέρεις πως και από που να πας στον προορισμό σου,αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα εκείνη τη στιγμή.
Πρέπει να έχεις κάνει πλάνο διαφυγής που αποτελείται από τρία μέρη: 

-Μέσο μεταφοράς.
-Δρόμος διαφυγής.
-Τοποθεσία-προορισμός.
............................................................................................................................................
-Το μέσο μεταφοράς μας πρέπει να είναι αξιόπιστο, πλήρως λειτουργικό με μικρή εργαλειοθήκη που να καλύπτει τις μικροβλάβες του οχήματος (ακόμη και από τρίτους γνώστες) και πάντα γεμάτο με βενζίνη,πάντα να έχετε ένα «Fast» μεγάλο για σκάσιμο λάστιχου.
(Αν πρέπει να φύγουμε με τα πόδια τότε τα παπούτσια μας είναι το σημαντικότερο όλων εκείνη τη στιγμή.)

-Για δρόμο διαφυγής θα έχουμε τουλάχιστον δύο επιλογές σημειωμένες στο χάρτη που δεν πρέπει να είναι γνωστές στον πολύ κόσμο,γιατί ένα μποτιλιάρισμα τη στιγμή της απομάκρυνσης θα καταστήσει άχρηστο το όλο σχέδιο και προετοιμασία φυγής.
Κοινώς βρες τον ανάποδο δρόμο ή ακόμα καλύτερα χωματόδρομο που σε πάει στο προορισμό σου έναντι αυτού που πάνε όλοι οι υπόλοιποι.


-Η τοποθεσία πρέπει να είναι πανέτοιμη σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα απαραίτητα που γράφονται παρακάτω για την ομαλή μετάβαση μας στο χώρο μετοίκησης. 






-ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ (Μπιτόνι βενζίνης, φροντίστε να προμηθευτείτε λάδι για δίχρονο μηχανάκι όπως της Βέσπας σε ποσότητα τουλάχιστον 3 λίτρα για όλα τα συνεργαζόμενα εργαλεία που έχετε, βρείτε στην Αθηνάς ή σε ένα χρωματοπωλείο μια στρογγυλή λίμα για το λιμάρισμα της αλυσίδας του πριονιού ,η αγορά αλυσίδας ή ακόμα και λίμας σε καιρό πολέμου είναι πολυτέλεια, βρείτε τον τύπο του μπουζί που φοράει και προμηθευτείτε τουλάχιστον 2)



-ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ( βρείτε και συγκεντρώστε όλες τις μπαλαντέζες και  όλων των ειδών σε όλα τα μήκη που έχετε, μπιτόνι βενζίνης)



-ΗΛΕΚΤΡΟΚΟΛΛΗΣΗ ( σφυράκι, γυαλιά, ηλεκτρόδια 4 πακέτα τουλάχιστον- κίτρινου χρώματος, ποδιά, μάσκα, τσιμπίδες και ό,τι σχετίζεται με αυτήν ).



-ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ( δισκάκια όλων των τύπων, τα κυριότερα είναι κοπής σιδήρου 1mm και απαιτούνται να υπάρχουν στη φαρέτρα μας το λιγότερο 25 δίσκοι διάστασης Φ125 ).


-ΕΡΓΑΛΕΙΑ ( οδικοί χάρτες, κατσαβίδια απλά και επαναφορτιζόμενα, αφρός πολυουρεθάνης, σέγα, σιδηροπρίονο με 5 ανταλλακτικές λάμες,  πένσες, σφυριά, μπαλτάς, κόφτης αλυσίδων,  γυαλόχαρτα, τσιμπίδες, κάβουρες, τρυπάνια, σετ πολύγωνα ή γερμανικά κλειδιά για όλων των τύπων τις επισκευές στη μηχανή του αυτοκίνητου ή των μηχανοκίνητων εργαλείων, καλώδια ό,τι υπάρχει, κλειδιά Άλεν , ταινίες μονωτικές σε όλα τα μεγέθη , ταινία κολλητική υφασμάτινη φαρδιά λεγόμενη ‘του σκηνοθέτη’ τουλάχιστον 10 τεμάχια, μεταλλικοί κουβάδες ή πλαστικοί του μπογιατζή, αν βρεθούν βαρέλια για μάζεμα όμβριων υδάτων από  υδρορροές, σετ εργαλείων διάρρηξης, σωληνωτά κλειδιά αν υπάρχουν και ό,τι άλλο σχετίζεται με εργαλεία ).



-ΒΙΔΕΣ - ΠΡΟΚΕΣ – ΚΑΡΦΙΑ – ΟΥΠΑ ( όλων των διαστάσεων μεταλλικά κουτιά από “PUMΜARO” ή ΕΚΜΑ για εγκιβώτιση, αγορά βιδών με σταυροκατσάβιδο από 5 πόντους μέχρι 10 τουλάχιστον 200 κομμάτια από κάθε μέγεθος [προορίζονται και για ανταλλαγές εν καιρώ πολέμου].



-ΚΗΠΟΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ( τσάπα, κασμά, τσουγκράνα,  φτυάρι, σκαλιστήρι, γάντια για κήπο τουλάχιστον 5 ζεύγη, ψαλίδι κηπουρού, κλαδευτήρι,χλοοκοπτικό βενζίνης [ μπιτόνι βενζίνης, πετονιά ανταλλακτική, τα όποια εργαλεία εξειδικευμένα για το χλοοκοπτικό].
 και ό,τι άλλο σχετίζεται με τον κήπο και την καλλιέργεια του )



-ΛΙΟΠΑΝΑ, ΛΙΝΑΤΣΕΣ, ΜΠΑΖΟΣΑΚΟΥΛΕΣ 15 κιλά ( για την περίπτωση γεμίσματος με άμμο από ποτάμι ή παραλία στη δημιουργία οχυρού ).



-ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΟ ΚΟΥΤΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ



-ΣΥΡΜΑ, ΣΚΟΙΝΙ, ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ, ΠΕΤΟΝΙΑ ( για την περίφραξη περιβολιού, συναγερμού με τενεκέδες και παγίδες, σύρμα γαλβανισμένο τουλάχιστον 5 κουλούρες (περίπου 500μέτρα) όχι το πολύ χοντρό για να δουλεύεται, σκοινί πλαστικό το ζητάμε ως ‘ράμμα’ στο χρωματοπωλείο  κατά προτίμηση  χρώματος πράσινου 10 καρούλια, ό,τι χοντρό σκοινί διαθέτουμε, 5 καρούλια πετονιά για διαφανείς παγίδες όχι πολύ χοντρές).



-ΕΙΔΗ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ( βρείτε αντίσκηνο, υπνόσακο, πάσσαλους της σκηνής, υπόστρωμα και ό,τι τη συνοδεύει ).



-ΕΙΔΗ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ( βρείτε ό,τι δίχτυα διαθέτετε, ραπτικά διχτυών, πεζόβολα, ψαροτούφεκο και τρόμπα, μάσκα βατραχοπέδιλα και αναπνευστήρα, καλάμι, πετονιές και αγκίστρια, στολή, βαρίδια, μαχαίρι θάλασσας, φακός υποβρύχιος, σημαδούρα, βελόνα, καλτσάκια, γάντια, ρολόι, αντηλιακό, γιλέκο, λαστιχοβόλα και λάστιχα των, skin glide ).



-ΚΑΥΣΙΜΑ (τουλάχιστον 50  γκαζάκια [χαμένα δεν πάνε, καθώς είναι και ανταλλάξιμα] , γκαζιέρα μαγειρέματος κάμπινγκ με ανταλλακτικές τουλάχιστον 5 γεμάτες φιάλες,  μπιτόνια ειδικά για βενζίνη τουλάχιστον 2 των 25λίτρων έκαστο για την μερική χρήση της γεννήτριας και αλυσοπρίονου, 4 μπιτόνια των 25 λίτρων για πετρέλαιο η κηροζίνη, φιάλη αναγόμωσης αναπτήρων, κάρβουνα τουλάχιστον 30 κιλά, ξύλα όσο το δυνατόν στεγνότερα και μεγάλη ποσότητα ).



-ΦΩΤΙΣΜΟΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ( λαδολύχναρο, λάμπα θυέλλης, κεριά, φυτίλι για κατασκευή κεριών από λάδι ή κερί, λάμπα λουξ, 5 φακοί με λάμπες LED, ηλιακός φορτιστής από τον ΚΑΤΟΥΜΑ για φόρτιση κινητού ή επαναφορτιζόμενων μπαταριών, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για τους φακούς τουλάχιστον 2 σετ για τον καθένα, μπαταρίες για τους φακούς από το ΙΚΕΑ τουλάχιστον από 5 σετ για τον καθένα, ραδιοφωνάκι  μπαταρίας ).   



-ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΜΠΛΕ (10 φιάλες)  ΚΑΙ  ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑΤΑ (τουλάχιστον 15 κουτιά).



-ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ (Χοντρό αλουμινόχαρτο[επαγγελματικό λέγεται στην αγορά] τουλάχιστον 5 τεμάχια των 50 μέτρων, λαδόκολλα ρολό 2 τεμάχια των 25 μέτρων).



-ΟΠΛΑ (ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπινη προστασία από εισβολέα όπως τσεκούρι, μαχαίρι πολεμικό ή ψαρέματος, μασέτα, μπαλτάς, μεγάλο κουζινομάχαιρο, σουβλί, σπαθί, όπλο με φυσίγγια ή πολεμικό, αν υπάρχει  αεροβόλο χρειάζεστε το λιγότερο 50 αμπούλες αερίου και 10 κουτιά σφαιριδίων με μεταλλική μύτη, επίσης 2  ανταλλακτικοί μύλοι μόνιμα γεμάτοι).



-ΣΕΝΤΟΝΙΑ, ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ, ΝΑΥΛΟΝ (Εάν υπάρχουν σε αχρηστία σκουρόχρωμα σεντόνια η κουβέρτες είναι χρήσιμες για απόκρυψη φωτός το βράδυ προς τα έξω σε περίπτωση πτώσης της ΔΕΗ, εάν υπάρχουν και είναι ανοιχτόχρωμα τότε με 2 μπογιές ρούχων διορθώνεται βάφοντας τα,  με την χρήση του νάυλον επιτυγχάνετε την θερμική μόνωση των τζαμιών σε μεγάλο βαθμό.    


Επιμέλεια,σύνταξη και έρευνα >>>>> Νάσος Τζίφας

Δεν υπάρχουν σχόλια: